GTA: 5

GTA 5

GTA 5

Grand Theft Auto V (poznat još kao GTA V i GTA 5) je deseta igrica u Grand Theft Auto serijalu i druga u HD Univerzumu. Dizajnirana od strane Rockstar North a objavio je Rockstar Games 17. septembra 2013 godine za PlayStation 2 i xBox 360, 18. novembra 2014 godine za  PlayStation 4 i Xbox One i 14. Aprila 2015 godine za PC.

Priča GTA 5

Pre devet godina tokom zime tri pljačkaša Majkl, Trevor i Bred upadaju u banku razvaljuju sef i uzimaju veliku količinu novca. Prilikom bekstva dolazi do problema, opkoljuje ih veliki broj policajaca koji pokušavaju da ih zaustave i ubiju. Snajperista, agent FIB pogađa Breda i Majkla dok Trevor bezi u snežno polje i beži od policije. Nešto kasnije na groblju se održava Majklova sahrana (Najklova smrt je iscenirana od strane FIB agenata).

Nakon toga vraćamo se u Los Santos. Majkl je živ, on je sada zaštićeni svedok u zaštiti FIB koji ga je preselio u Los Santos sa porodicom.

Za to vreme Frenklin i Lamar traže kuću u kojoj bi živeli. Oni kradu vozila za dilera po imenu Simeon Letarian koji ih koristi kao svoje radnike. Zadatak im je da kupuju automobile od ljudi koji su baš kupili auto od Simeona. Jimmy De Santa (Majklov sin) kupuje auto od Simona veoma povoljno, Majklu je to veoma sumnjivo i sakriva se na zadnjem sedištu auta. Frenklin je dobio taj zadatak i ukrao auto, u tom trenutku Majkl uperuje pištolj u Frenklina i naređuje u da vozi do njegovog gazde Simeona gde uništava njegov posao i radnju. Posle ovoga Majkl i Frenklin se sprijateljuju i sarađuju tokom raznih misija.

Kada se Majkl vrati kuci zatiče svoju ženu sa teniskim trenerom na spratu kuće. Majkl juri tenisera koji beži i sakriva se u jednu kuću na brdu. Od beša Majkl ruši kuću u kojoj se skriva teniser ali nakon toga saznaje da to nije njegova kuća već kuća Martina Madraze šefa veoma uticajne bande.

Nakon toga Majkl je primoran da plati oštećenje kuće. Iz mirnog života vraća se u svet kriminala i pljačke kako bi zaradio veliku svotu novca i vratio dugove…

Komentari su zaključani.

Podržite naš rad!

Ako Vam se sviđa GTA Svet lajkujte nas na Facebook-u i budite u toku. Veliko hvala!