GTA: Vice City

Grand Theft Auto: Vice City (poznat još kao GTA Vice City i Vice City) je šesta igrica u Grand Theft Auto serijalu i druga u 3D Univerzumu. Dizajnirana od strane Rockstar North a objavio je Rockstar Games 27. oktobra 2002 godine za PlayStation 2 i vrlo brzo je postala najprodavanija igra godine. Nakon ovog uspeha GTA Vice City  postaje dostupna i za PC i Xbox platformu. A u čast 10 godina od nastanka igre GTA Vice City izlazi mobilna verzija ove igre  6. decembra 2012 godine. Od aprila 2015 godine GTA Vice City je četvrta najprodavanija PlayStation 2 igra svih vremena.

Priča GTA Vice City

Priča GTA Vice City vas postavlja u ulogu kriminalca i bivšeg zatvorenika Tomija Versetija (Tommy Vercetty), koji dolazi u grad Vice City da za Sonija Forelija (Soni Foreli) da obavlja poslove sa drogom, pod pokroviteljstvom advokata Kena Rozenberga (Ken Rosenberg). Prilikom susreta sa narko dilerima upadaju u zasedu i ne uspevaju da obave posao i tako ostaju bez para i droge. Tomi i Kent jedva izvlače živu glavu i beže iz zasede. Nakon toga Tomi obećava Soniju da će vratiti novac koji je izgubio i od tog trenutka kreće serija poslova i misija koje Tomi obavlja da bi zaradio što više novca.

Tokom svog prvog posla, Tomi upoznaje bivšeg pukovnika po imenu Huan Garsija Kortez (Juan Cortez), koji mu obećava da će pokušati da otkrije ko je odgovoran za zasedu u kome je izgubio pare i novac. U međuvremenu upoznaje i njegovu ćerku Mercedes koja kasnije postaje njegova devojka. Dok Tomi čeka rezultate od Korteza, kroz misije Tomi upoznaje dosta ključnih ličnosti iz grada kao što je britanski producent Kent Paul, preduzetnik nekretninama Ejveri Kerington (Avery Carrington) i lokalni kriminalac Lens Vens (Lance Vance).

Tomi nastavlja da sarađuje sa Kortezom, završava neke poslove za njega i tako postaju prijatelji i saveznici. Jednom prilikom mu daje posao da čuva mafijaša Rikarda Dijaza (Ricardo Diaz) i jednom prilikom mu spašava život i onda Dijaz daje Tomiju dodatne poslove da obavlja za njega.

Od pukovnika Tomi saznaje da je jedan od njegovih ljudi, Gonzales, odgovoran za zasedu i ubija ga. Kasnije takođe saznaje da je zapravo Dijaz odgovoran za zasedu. Lens odlučuje da ubije Dijaza ali biva uhvaćen i zarobljen na gradskom đubrištu. Tomi spašava Lensa, pronalaze Dijaza, ubijaju ga i preuzimaju njegovo imanje. U isto vreme Kortez bezi iz grada na svojoj jahti i tom prilikom Tomi i novooformljena Verseti mafija preuzima grad.

Tokom misija Tomi upoznaje vođu Kubanske bande Umberto Robiina, kojem pomaže protiv Haićanske bande. U isto vreme tetka Poulet (Auntie Poulet), vođa Haićanske bande hipnotiše Tomija da pomogne njenoj bandi protiv Kubanaca. Sukob ove dve bande se završava uništavanjem Haićanske fabrike droge i pobedom Kubanaca.

Foreli porodica saznaje sve vezano za Tomija i odlučuju da dođu po svoj novac. Soni šalje ljude da uzmu novac od Tomija ali ne uspevaju i Soni odlučuje da dođe lično po svoj novac. Tomi pokušava da mu se oduži falsifikovanim novcem nakon čega Lens otkriva Tomiju da je sklopio dogovor sa Foreli porodicom a Sonija informiše da je reč o lažnom novcu.

Kraj igre i zadnja misija je borba između Tonija, Lensa, Sonija i Sonijevih ljudi. Tomi prvo juri i ubija Lensa na krovu vile a zatim se vraća u glavni deo kuće i ubija i Sonija.Tokom pucnjave Soni otkriva Tomiju da mu je on smestio ubistvo za koje je on ležao u zatvoru.

Nakon što je uklonio sve neprijatelje Tomi, zajedno sa Kenom postaje glavni narko vođa u Vice City-ju.

Pored glavne priče Tomi uspeva da kupi veliki broj kompanija kao što je: taksi kompanija, štampariju, noćni klub, striptiz klub, brodogradilište, fabriku sladoleda i studio za snimanje filmova za odrasle. Kroz misije uspeva da sve ove kompanije učini profitabilnim. Takođe Tomi postaje lični čuvar benda Love Fist, postaje počasni član lokalne bajkerske bande, opljačka banku i izvrši više misija u kojima ubija za novac.

 

Komentari su zaključani.

Podržite naš rad!

Ako Vam se sviđa GTA Svet lajkujte nas na Facebook-u i budite u toku. Veliko hvala!