GTA: San Andreas

GTA San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas (poznat još kao GTA San Andreas i San Andreas) je sedma igrica u Grand Theft Auto serijalu i treća u 3D Univerzumu. Dizajnirana od strane Rockstar North a objavio je Rockstar Games 26. oktobra 2004 godine za PlayStation 2 i 7. Juna 2005 godine za PC i xBox.

Priča GTA San Andreas

Priča GTA San Andreas smeštena je u 1992. godinu. Glavni lik igre je Karl. Njegovi prijatelji ga zovu Si-Džej (CJ). Ima brata Svita (Sweet) i sestru Kandl. Imao je i mlađeg brata koji je umro. Nakon što mu je brat javio da mu je majka ubijena od strane bande Balasa. Nakon toga CJ se nakon pet godina života u Liberty City-ju vraća u Los Santos gde planira da ostane zauvek. Nakon samog dolaska na aerodrom u Los Santosu CJ hapse tri korumpirana policajca Tenpenny, Pulaski i Hernandez što govori da nije sve sjajno kod kuće.

U međuvremenu njegov brat Svit i prijatelj Rajder i Big Smouk su jedini preostali članovi njegovog nekada velikog klana Grove Street Porodice. One se uključuje sa namerom da povrati ugled i članove ali sve vreme oseća da se nešto promenilo što njegovi prijatelji odbijaju da mu kažu. Upoznaje čoveka zvanog Cezar (Cesar) koji je momak od njegove sestre koji će mu pomagati kroz mnoge misije u igrici.

Izlaz iz Los Santosa

Jednog dana, Svit odlučuje da on i njegovi ljudi odu na jedno mesto gde će srediti Balase zauvek. Dogovoriće se da Si-Džej ostane. U međuvremenu, Cezar ga zove da dođe na jedno mesto. Karl polazi misleći da neće naći ništa posebno kod njega. Kad je došao, nije video ništa posebno. Ali, nedugo posle toga, izlaze par Balasa, Big Smouk, Rajder, Tenpeni, Pulaski, i Hernandez. Karl u tom trenutku shvata da mu je brat otišao pravo u zamku. Kad je Karl došao, zatekao je svog brata ranjenog. Si-Džej ubija preostale Balase i ubrzo dolazi policija koja hapsi Karla i Svita. Kada se probudio, Karl je video Tenpenija, Hernandeza i Pulaskog, a nalazili su se u jednom zabačenom seocetu.

San Fiero

Kada je Karl upoznao novog prijatelja, hipija, koji se zove Istina (The Truth) otišli su u San Fiero. On je Karla upoznao sa svojim prijateljima: Džetrom, Dvejnom, i Zirom. Niko od njih nije igrao važnu ulogu osim Zira, koji prodaje igračke. Si-Džej upoznaje prijatelja Vuzija, koji je slep i pripada Trijadama. Preko njega je upoznao četvoro ljudi, Ti-Bouna, Majka Torina, Džizija i Karlovog bivšeg druga Rajdera. Plan je bio da se to društvo razbije, tako što će Karl raditi za njih, a kasnije ih ubiti. Jedini koji je ostao živ je Majk Torino.

Odlazak u Las Venturas

Kada je Karl završio sav posao u San Fieru, neka nepoznata osoba ga je pozvala da dođe u okolinu Las Venturasa. To je bio Torino. On je od njega tražio da radi dosta stvari, ali vrhunac svega je: da ga nauči da upravlja avionom. Kada je Karl naučio da leti, Torino je od njega tražio još malo posla. Jedno veče, Istina je došao do tog aerodroma da ga opomene i da uradi neki poslić za njega. Oni su otišli do jedne baze Oblast 69. Tu je Karl morao da uzme potpuno tajnu mašinu koja se zove Džet pek. Tu mašinu je doneo Istini. Onda je uradio još par stvari za Istinu i kasnije otišao u Las Venturas po pozivu svog prijatelja Vuzija. Tamo se borio protiv mafije, radio razne stvari za Vuzija dok potpuno nije pobedio mafiju. U međuvremenu, Tenpeni je ubio Hernandeza a Karl ubio Pulaskog. Tako je ostao samo Tenpeni.

Povratak u Los Santos

Karl je konačno došao u Los Santos da se osveti Big Smouku i Tenpeniju, što će i uraditi u zadnjoj misiji End of the Line ili u prevodu, Kraj linije. Tim su se završile sve Karlove brige.

[td_block_ad_box spot_id=“custom_ad_2″][td_block_ad_box spot_id=“custom_ad_1″][td_block_ad_box spot_id=“custom_ad_2″]

Komentari su zaključani.