Kako zaraditi novac u GTA 5 Story modu

by admin
GTA 5 Novac

Kako zaraditi novac u GTA 5 Story modu? Grand Theft Auto 5 izašao je još davne 2013. godine – do kraja ove godine, proći će skoro deset godina! Bez obzira na svoju starost, mnogi igrači i dalje uživaju u izuzetno neverovatnom story modu. Ako si jedan od tih igrača, velika je verovatnoća da želiš da zaradiš nešto novca. Ali koji su najbolji načini da zaradite pare u Los Santosu? Predstavljamo najbolje načine o tome kako zaraditi novac u GTA 5 story modu!

Pljačkanje kamiona sa novcem

Jedan od prvih načina zarađivanja novca u GTA igri je bio napad na oklopljene kamione sa novcem koji su se pojavljuju širom mape. U ranim danima GTA Online moda, igrači su mogli da naiđu na ove kamione nasumično dok su lutali mapom. Međutim, zbog toga što su neki igrači pronašli načine da iskoriste ovo za brzu zaradu novca, Rockstar je bio primoran da ih ukloni iz online moda. Ipak, i dalje postoje u story modu!

Lako ih možeš prepoznati jer se na mini-mapi pojavljuje mala plava tačkica koja označava njihovo prisustvo. Kada pronađeš taj kamion, priđi mu i primetićeš da ga vozi NPC lik. Tvoj zadatak je da eliminiraš vozača (i eventualnog suvozača) pucnjem. Kada kamion stane, priđi zadnjem delu vozila i kreni da pucaš u vrata ili upotrebi lepljivu bombu ili neki drugi eksploziv kako bi otvorio zadnja vrata.

Eksplozija će otvoriti vrata i omogućiti ti pristup pljački! Svaki oklopljeni kamion obično sadrži između 3.000 i 8.000 dolara u gotovini. Iako može delovati kao manja suma novca, ako redovno loviš ove kamione, možeš brzo skupiti pristojan iznos. 

Ulične trke

Ulične trke su zaista jedna od najzabavnijih dodatnih aktivnosti u GTA 5, pružajući igračima dodatnu mogućnost zarade u Story modu. Nakon što završiš misiju „Shift Work“ kao Franklin, otvaraju se ikone na mapi tokom noći koje označavaju lokacije uličnih trka. Kao Franklin, možeš otići na ove lokacije i pokrenuti trku.

Postoji raznovrsnost uličnih trka u Story modu, a sve pružaju zabavu uz mogućnost zarađivanja novca. Pobeda u trci donosi novčanu nagradu. Iako su nagrade za neke od ranijih uličnih trka manje, kasnije otključane trke mogu doneti veće sume novca. Najisplativija trka može ti doneti 6,750 dolara u slučaju pobede.

Važno je napomenuti da postoji početna naknada koju moraš platiti kako bi započeo trku. Na primer, trka koja nudi najviše novčane nagrade može te koštati 1,500 dolara za pokretanje, značajno smanjujući tvoju neto zaradu (pod pretpostavkom da pobediš). Ipak, ulične trke su pouzdan način zarađivanja novca bez slučajnosti, što omogućava dosledno prikupljanje pristojne sume novca. U slučaju gubitka trke, možeš jednostavno učitati prethodno sačuvanu datoteku i pokušati ponovo.

Pljačka plantaže “trave”

Sledeća aktivnost na ovoj listi je nešto što primetim da mnogi ljudi nisu svesni da mogu da urade. Govorim o napadu na plantažu trave koju možeš da napadneš kao Trevor kako bi imao šansu da zaradiš neki novac! Ova plantaža trave se zove Braddock Farm i nalazi se u okrugu Blaine. Ranije si mogao ponavljati ovaj događaj neograničen broj puta da bi zaradio puno novca, ali to je od tada ažurirano od strane Rockstara. Ipak, prvi put kada to uradiš, to je odličan način za lako zaraditi nešto novca. Da bi napao ovo mesto, poseti ga dok igraš kao Trevor Phillips. Kada stigneš tamo, ubij sve stražare koje nađeš. Kada su svi mrtvi, potraži kofer koji će se pojaviti negde na imanju. U tom koferu će biti prilična količina novca — oko 44.000 dolara prema GTA Wiki. To je mnogo više nego neki od prethodno pomenutih načina za zaradu novca! Ovaj metod bi bio mnogo bolji da je događaj i dalje ponovljiv. Ali nažalost, moraćemo da prihvatimo da to možemo uraditi samo jednom tokom svakog igranja. Bez obzira da li možeš da ponoviš ili ne, to je i dalje dosta novca ako tek počinješ sa igrom. Preporučujem da to uradiš čim otključaš Trevora kao igrivog lika u igri. To je prilična količina novca za kupovinu oružja i slično.

Kupovanje biznisa / preduzeća

Poslovanja u GTA 5 Story modu predstavljaju izuzetan način za zaradu većih suma novca, pružajući igračima mogućnost da brzo zarade više nego što bi to mogli čineći manje zločine ili pljačkajući prodavnice. Iako ne nude toliko sadržaja kao poslovanja u online modu, donose značajne financijske beneficije.

U priči GTA 5 postoji šesnaest različitih poslovanja koja se mogu kupiti ili otključati tokom kampanje. Ova poslovanja se razlikuju po tome šta nude i kako omogućavaju zarađivanje novca. Na primer, Franklin može steknuti firmu za vuču vozila, gde svako otegnuto vozilo donosi 500 dolara.

Neka od poslovanja donose pasivni prihod, poput pozorišta koje može kupiti Michael. Na primer, posedovanje Ten Cent pozorišta omogućava zaradu od preko 250.000 dolara svake nedelje, a novac se automatski deponuje bez potrebe za aktivnim učešćem igrača. Ponekad, menadžer pozorišta može kontaktirati igrača zbog problema koji zahtevaju njegovu intervenciju, ali je to prilično retko.

U osnovi, poslovanja su izvanredan način za zaradu novca u Story modu. Važno je imati na umu da neka od ovih poslovanja mogu biti izuzetno skupa, koštajući desetine miliona dolara. Kako doći do takvih velikih suma novca?

Da bi igrači stekli dovoljno novca za ovakve investicije, savetuje se da iskoriste kombinaciju strategija koje uključuju završavanje misija, investiranje na berzi, izvršavanje pljački i ulaganje u nekretnine. To će omogućiti igračima da postepeno grade svoje bogatstvo i osiguraju sredstva za kupovinu skupocenih poslovanja u igri.

Završi sve misije sa pljačkama

Izvršavanje pljački je ključan segment za zaradu velikih suma novca u GTA 5 Story modu. Tokom kampanje, igrači će se suočiti s nekoliko visokorizičnih pljački na različitim lokacijama širom mape, od draguljarnica do banaka u manjim gradovima, pružajući raznovrsne izazove i prilike za zaradu.

Da bi maksimalno iskoristili pljačke, ključno je izabrati pravi tim za posao. Možete birati različite članove ekipe – pucanje, vozače za bekstvo itd. Međutim, važno je znati da svi članovi tima nisu jednako sposobni. Neki su bolji u svojim veštinama i mogu doneti više novca, ali će takođe uzeti veći deo plena kada se pljačka završi.

Kako biste optimalno iskoristili potencijal pljački, savetuje se konsultacija GTA Wiki ili sličnih izvora za preporuke o najboljim članovima tima koje treba unajmiti za određenu pljačku. Odabir pravog tima može rezultirati veoma visokim novčanim dobitkom. Kroz progres igre, moguće je akumulirati desetine miliona dolara na bankovnom računu, pružajući vam mogućnost da kupite više nekretnina ili nabavite najprestižnije automobile u igri. Ovo vam otvara vrata za dodatne mogućnosti i olakšava napredovanje kroz igru.

Trgovina na berzi

Ulaganje u akcije je zaista zanimljiva funkcija dodata u GTA 5 i pruža igračima priliku da zarade novac putem berze, bez potrebe za dugim misijama ili zamornim aktivnostima.

Jedna od najboljih karakteristika berzanskog sistema u igri je ta što određene misije i aktivnosti u igri mogu uticati na cene akcija. Na primer, obavljajući misije koje se tiču sukoba s plaćeničkom kompanijom Merryweather, cena njihovih akcija obično opada nakon završetka takvih misija. Prateći vodiče poput onih na sajtu GTA Boom, možete saznati koje misije utiču na cene akcija i kako to iskoristiti u svom ulaganju.

Možda se čini kontradiktornim da je ulaganje u akcije više rangirano na listi od završavanja pljački, s obzirom na ogroman potencijal za zaradu koji pružaju poslednje pljačke u igri. Ipak, ovo zavisi od jednog ključnog faktora – da li ste završili sve Lesterove misije za atentate pre nego što ste dovršili glavnu priču.

Završavanjem Lesterovih misija za atentate pre dovršetka glavne priče, omogućava se manipulacija tržištem akcija. Kroz ove misije, igrači mogu znatno uticati na cene akcija koristeći informacije o metama koje treba eliminisati. Ovo omogućava potencijal za ogroman profit ulaganjem u pravo vreme na određene akcije, čineći ulaganje u akcije vrlo unosnim načinom za zaradu novca.

Dakle, da, iako pljačke mogu pružiti impresivan iznos novca, ako ste izvršili određene strategije u Lesterovim misijama za atentate, ulaganje u akcije može biti još profitabilnije i omogućiti vam da stvorite ogromno bogatstvo.

Završite Lesterove misije atentata

Razgovarajmo sada o jednom od najefikasnijih načina za sticanje bogatstva u priči GTA 5 – Lesterovim misijama atentata! Ovaj pristup uključuje ulaganje u akcije, ali na mnogo značajniji način. Nakon završetka misije „Fame or Shame“ u kampanji, otključava se prva od ovih misija. Lester će vas angažovati da izvršite atentat na određenu osobu.

Nakon što obavite atentat, Lester će vam dati lepu sumu novca, ali to nije glavni razlog za ovaj zadatak. Nakon ubistva mete, tržište akcija bit će značajno pogođeno. Određene misije uticat će na cene akcija određenih kompanija nakon završetka, što može rezultirati dramatičnim promenama u vrednosti. Iskorištavanjem informacija iz vodiča poput onih dostupnih na GTA Wiki, možete pametno ulagati pre i posle završetka misija, omogućavajući vam brzo stvaranje velikog bogatstva.

Međutim, za najveći finansijski učinak, preporučuje se da se sačeka sa završavanjem ovih misija sve dok ne završite glavnu priču igre. Iako je prva misija obavezna za napredak u priči, sve ostale Lesterove misije atentata smatraju se sporednim i mogu se izvršiti kad god želite.

Strategija čekanja do kraja igre ima smisla jer ćete do tada imati veću sumu novca na raspolaganju za ulaganje. Ako pažljivo investirate, ovo može dovesti do sticanja doslovno milijardi dolara za svakog od vaših likova! Ovaj pristup će vam omogućiti da kupite sve što poželite unutar igre, postavljajući vas za finansijski komfor i omogućujući vam da ostvarite sve ciljeve u igri.

Nadamo se da vam je ovaj vodič koristan za sticanje bogatstva u GTA 5 Story modu! Koji su vaši omiljeni načini za zarađivanje novca u GTA 5? Podelite svoje metode u komentarima.

Leave a Comment